Buscaglione Espresso

Over Buscaglione


Buscaglione is een traditioneel Italiaans espresso-label met de bakermat in Rome. De geschiedenis gaat terug tot 1899. Oorspronkelijk was Buscaglione de koffie van het Vaticaan. Tegenwoordig wordt Buscaglione gedronken door miljoenen aficionados (liefhebbers) over de hele wereld. Het branden gebeurt in een moderne branderij net buiten Rome. De verschillende single origins roosteren we afzonderlijk, zodat ze hun eigen smaak behouden. Daarna melangeren we de verschillende origins volgens onze traditionele Italiaanse receptuur. Hieronder lees je nog meer informatie over Buscaglione. 

Roma 1899

In 1899 begon Giovanni Buscaglione een prachtige branderij en koffiehuis vlakbij het Vaticaan. Hij importeerde hoge kwaliteit bonen uit verscheidene landen en werd al snel geliefd bij de Romeinse koffiedrinkers. Giovanni Buscaglione had 4 dochters en in die tijd was het niet aan de vrouw om een bedrijf te runnen. Signore Buscaglione was dus genoodzaakt zijn branderij te verkopen. De familie Palombini kocht de branderij en zette het succes voort. Generatie op generatie blijft de familie koffie roosteren onder de naam Palombini.

Stefano Palombini, kleinzoon van grondlegger Giovanni Palombini, is een perfectionist met een zeer eigenzinnige visie. Hij wilde een kwaliteitsverandering ondergaan en besloot niet meer mee te gaan met de smaak van de massa. Hij wilde geen concessies meer doen in kwaliteit. Speciaal voor het prestigelabel Buscaglione bouwde Stefano net buiten Rome een nieuwe roosterij. Hij combineert het Italiaanse gevoel voor traditie met een bijna bezeten drang naar perfectie en technische innovatie. Op deze manier kan hij het allerbeste uit de koffie halen. In de hypermoderne branderij worden de single origin bonen van Buscaglione apart van elkaar gebrand en daarna pas gemelangeerd. Zo houdt elke boon zijn karakteristieken. Daarin wijkt onze filosofie af van die van veel andere branders. Bij ons gaat het niet om de herkomst van de boon, maar om het resultaat in het kopje, la resa in tazza.

Het Nederlandse team van Buscaglione is gevestigd in Breukelen, waar Buscaglione onderdeel is van Espresso d’Italia.


6942.jpg