Hooghoudt

04_Hooghoudt_Logo_Black-hr.png

Familie Distilleerderij Hooghoudt

Het familiebedrijf werd in 1888 door de toenmalige bakker Hero Jan Hooghoudt opgericht. Nadat hij in 1898 aan een longontsteking was overleden, zette zijn vrouw Grietje de zaak voort.


Het bedrijf was jarenlang in de Nieuwe Ebbingestraat in de Groninger binnenstad gevestigd, maar verhuisde aan het eind van de twintigste eeuw naar een nieuw complex op het bedrijventerrein Euvelgunne. In 1989, toen het bedrijf 100 jaar bestond, was de officiële opening van het nieuwe pand en ontving de distilleerderij een Koninklijke onderscheiding.


De naam Hooghoudt is afgeleid van de hoge houten voetgangersbruggetjes, hooghout of hoogholtje genaamd, die typisch zijn voor de Groningse kanalen. Voor het huidige complex heeft Hooghoudt speciaal een hoogholtje laten aanleggen.


Hooghoudt is Silver Partner Sponsor van de NBC met:

Sweet Spiced Genever
Hooghoudt Sweet Spiced Genever

Een verrassende en eigentijdse jenever. Heerlijk verfrissend in de mix met Ginger Ale en erg spannend om puur te ontdekken. Hooghoudt Sweet Spiced Genever is een oer-Hollandse spirit met jeneverbes, specerijen en het aangename van kandij. We hebben onder andere vanille, kaneel, zoethout, foelie en korianderzaad op trek gezet.

Hierbij onttrekt de graanalcohol alle goede smaken uit de kruiden, net als bij het zetten van thee. De verrassende tonen van kandij, grapefruit en abrikoos maken de smaak af. Een smaakvolle ontdekking gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze Hooghoudt Sweet Spiced Genever is een jenever van nu, met al het goede van toen. Tradities moet je koesteren, maar tijden veranderen, mensen veranderen en smaken veranderen. Wij veranderen graag mee en blijven vernieuwen. Met respect voor het verleden, maar met het oog op de toekomst.

hooghoudt-sweet-spiced-genever-70-cl.jpg