Collins Bar Systems

logo_collins_ZWART01.png

Onze missie is heel helder: Het creëren van het beste workstation voor bartenders.

Hierbij bij letten wij op 5 hoofdzaken: Efficiency, ergonomie, kwaliteit, design en natuurlijk de bartender zelf.

Als auto-technisch ingenieur bracht ik de eerste jaren van mijn carrière door in de auto-race wereld. Echter klopte mijn hospitality hart te hard en maakte ik de shift naar bartender. Na 15 jaar carrière te hebben gemaakt als bartender richtte ik in 2009 Collins Barsystems en de ISAAC Academy op.

Hier kwamen mijn technische kennis en de ervaring als bartender simpelweg bij elkaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze focus ligt op de prestatie én het welzijn van bartender.

Voor elk barsysteem wat wij vervaarden geldt; Elk detail is van toegevoegde waarde. In ieder onderdeel van de productie en ontwikkeling staat optimaal presteren centraal. Dit betekent in de praktijk dat de bartender efficiënter kan werken, waardoor er meer drinks per uur kunnen worden gemaakt.

Optimaal presteren gaat voor ons verder dan snelheid en efficiëntie. High performance is in alles wat we leveren vertegenwoordigd.

We werken nauw samen met de beste bartenders ter wereld om onze systemen nog verder te verbeteren en perfectioneren. Als resultaat maken wij innovatieve barsystemen die mede zijn ontwerpen door bartenders voor bartenders.

Haal het beste uit jezelf en je shift.

Isaac Company is Silver Partner Sponsor van de NBC met:

Collins Barsystems
Collins_Glazen_spoeler.jpg
Collins_Utensels.jpg

Collins Bar systems

In onze Le Mans serie voeren wij twee super snelle totaal oplossingen; De Mach One en de Speedster. Deze systemen zijn “plug & Play” en kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in elke populaire bar-configuratie.


The Speedster 

Het ultieme cocktailstation!

De naam zegt het al, deze cocktailstation is ontworpen voor snelheid. Dit is terug te vinden in elk detail van deze bar. Completer en sneller dan ooit is hier het meest uitgebreide werkstation van Collins, The Speedster.

Uitgebreid, maar alles binnen handbereik. Pure controle tijdens iedere shift, waardoor geen order te groot is. Dit barsysteem is het systeem voor elke craft cocktailbar.

De bartender staat in het midden van de cocktailstation te werken, binnen een straal van maximaal 1,5 meter, beter bekend als “The Bartender’s Circle”


De ice-chest is gelokaliseerd in het midden van de “Bartender’s Circle” en vormt het hart van de Speedster. Deze is door de bartender zelf in te delen in verschillende compartimenten voor ijsblokjes, crushed ijs, flessen of mixers. Maar ook zijdelings ijs-scheppen, dat voor zowel rechts- als linkshandigen is in te delen.

Over de gehele lengte van de station is de speedrail geplaatst waardoor meer dan 20 flessen direct en snel tot je beschikking staan. Samen met de veelzijdigheid en het grote volume van de ice-chest zorgt dit voor meer cocktails per uur.

De linkerzijde van de Speedster is de “garnish” kant. Deze kant geeft ruimte aan verschillende garneermogelijkheden. Ook is hier de geïntegreerde quick-waste snijplank geplaatst. Snij-afval wordt hierdoor meteen verzameld om te composteren of weg te gooien. Aan het einde van de shift kan de vuilnisbak in de vaatwasser voor optimale hygiëne.

Rechts vind je de Collins “gear-box” die ervoor zorgt dat al je gear op een efficiënte manier wordt gerangschikt. Waarbij de “tool-pool” de barspoon, muddler en pincet altijd schoon bewaart door het verversende water.

De iconische CNC waterjet mag natuurlijk niet ontbreken. De verstuiver verdeelt de hoge waterdruk over 360 graden, waardoor shakers en mixglazen in een split of a second schoon worden gespoeld.

De Speedster kan zowel als tablet-top gebruikt worden als in een “upper-bar” configuratie. Daarnaast is hij met elk populair bier-blad te integreren.

De shift is klaar, de race zit erop. Speed is key en dit geldt ook na de shift. Alle onderdelen kunnen in twee spoelbeurten door de vaatwasser.

Check de extra opties om de speedster naar eigen inzicht aan te kleden.

Mach 1

De Mach One is een meter pure snelheid!

Deze compacte cocktailstation geeft ruimte aan alle functionaliteiten die een bartender nodig heeft. Dit is hét station voor een zaak met een compacte cocktail- en mixdrankkaart waarbij inbouwruimte een uitdaging is.

De bartender staat in het midden van de cocktailstation te werken, binnen een straal van 1 meter, beter bekend als “The Bartender’s Circle”.

De ice-chest is gelokaliseerd in het midden van de “Bartender’s Circle” en vormt het hart van de Mach One. Deze is door de bartender zelf in te delen in verschillende compartimenten voor ijsblokjes, crushed ijs, flessen of mixers. Maar ook zijdelings ijs-scheppen, voor zowel rechts- als linkshandigen is in te delen.

Over de gehele lengte van de station is de speedrail geplaatst, waardoor meer dan 12 flessen direct en snel tot je beschikking staan. Samen met de veelzijdigheid en het grote volume van de ice-chest zorgt dit voor meer cocktails per uur.

De linkerzijde van de Mach One geeft ruimte aan je benodigde tools. Ook is hier de geïntegreerde quick-waste snijplank geplaatst. Snij-afval wordt hierdoor meteen verzameld om te composteren of weg te gooien. Aan het einde van de shift kan de vuilnisbak in de vaatwasser voor optimale hygiëne.

Aan de rechterzijde wordt het shake-afval gedeponeerd en vind je de iconische CNC (Crazy Nice Component) waterjet. Deze zorgt dat de shaker onder hoge druk en in een straal van 360 graden wordt gereinigd. Sneller je shaker schoonmaken bestaat niet!

De Mach One kan zowel als tablet-top worden gebruikt als in een “upper-bar” configuratie. Daarnaast valt hij met elk populair bier-blad te integreren.

Als extra is ook een Spiller-rack te bevestigen voor optimale ergonomie en efficiëntie.

De shift is klaar, de race zit erop. Speed is key en dit geldt ook voor na de shift. Alle onderdelen kunnen in twee spoelbeurten door de vaatwasser.
collins-speedster-web-4-1600x0-c.jpg
The-mach-One-2023-01-500x0-c.png