Zwart Nazareth

ZWART NAZARETH


ZWART NAZARETH wordt gedistilleerd volgens de originele receptuur van Distilleerderij Gebroeders Kramers.

Het familiebedrijf bestaat al sinds 1776 en is in 2020 heropgericht door Peter en Jeroen Kramers nadat ze het verloren gewaande recept van de oude jenever hadden gevonden in de nalatenschap van Jan Kramers, hun vader en de vorige master distiller van de Schiedamse Distilleerderij.

Onder de naam ZWART NAZARETH zijn een

Oude Graanjenever, een Korenwijn, een XO Oude Graanjenever en een Dutch Gin beschikbaar. 

Geweldig om puur te drinken en voortreffelijk in een cocktail. ZWART NAZARETH sponsort de Nederlandse Bartenders Club met Oude Graanjenever en Dutch Gin.

De jenever is zacht en gelaagd, waarin de moutwijn, jeneverbes en houtlagering duidelijk te herkennen zijn.

De gin heeft een fris en floraal karakter, ondermeer door jeneverbes, citrus en roos. Tevens bevat de gin moutwijn wat resulteert en een zacht en complex smaakprofiel.   


ZN_glazen.jpeg
Peter_en_Jeroen_ZN.jpg
Jeroen en Peter Kramers

ZWART NAZARETH

Schiedam werd in de 19e eeuw Zwart Nazareth genoemd, omdat het roet van de branderijen en glasfabrieken de stad zwart kleurde.  Straatnamen als ‘Achter De Teerstoof’ en ‘Verbrande Erven’ zijn daarvan de stille getuigen. In Zwart Nazareth werden rond 1880 jaarlijks meer dan een miljoen flessen jenever geproduceerd die over de hele wereld werden geëxporteerd. Bloed, zweet en tranen werden vergoten om die prachtige oude jenever te maken. ZWART NAZARETH is een eerbetoon aan de gloriedagen van de Schiedamse jenever.

ZN_stamp.jpg
oude_enKorenwijn_zn.JPG

Elke kruik ZWART NAZARETH® Oude Graanjenever, en Korenwijn heeft een uniek serie- en volgnummerafgeleid van de geboortedag van een lid uit de Kramers familie. De eerste serie ZWART NAZARETH Oude Graanjenever is K0111, de geboortedatum van Jan Kramers. Zo zijn inmiddels K0112, K2906, K1202, K0904, K0911, K0206 en K0107 te vinden op onze kruiken

                                       


https://zwartnazareth.wijnlekkerland.nl/product-category/gedistilleerd/