Zwart Nazareth

ZwartNazareth-zw.png

ZWART NAZARETH


Distilleerderij Gebroeders Kramers stamt uit 1776; het stoken zit ons als het ware in het bloed. In ZWART NAZARETH® komt heel veel historie en liefde terug. Zo is het patroon op onze kruiken geïnspireerd op een palster, die destijds in de stokerijen werd gebruikt om de grondvaten en koperen ketels van binnen schoon te maken. Men liet een brandersknecht aan een touw zakken en dan kon het  poetswerk beginnen. Altijd met z’n tweeën want door de nog aanwezige alcoholdamp van de moutwijn kon je tijdens het werk beneveld raken. Kachel in het vat zogezegd. Bij Jan en Marijke Kramers-Melchers hing zo’n palster in de keuken, één van de vele verwijzingen naar het rijke verleden van Distilleerderij Gebroeders Kramers waarmee Peter en Jeroen zijn opgegroeid. En juist deze palster is nu een gezichtsbepalend element in het eigentijdse design van onze kruiken. ZWART NAZARETH® is gedistilleerd met een verhaal.

Toen Distilleerderij Gebr. Kramers in 1972 z’n deuren op de Lange Haven 118 te Schiedam sloot, was dat geen einde van een tijdperk. Met ZWART NAZARETH® is Distilleerderij Gebroeders Kramers terug. De jenevers worden gestookt in samenwerking met Inge Stolk en Arjan Smit van De Pronckheer. Het feit dat master distiller Arjan op dezelfde dag is geboren als Jan Kramers, is één van de symbolen die betekenis geeft aan het verhaal van Gebroeders Kramers. ZWART NAZARETH Dutch Gin wordt in Schiedam bij Herman Jansen geproduceerd. Herman Jansen bestaat sinds 1777, een jaar jonger dan Distilleerderij Gebroeders Kramers, die in 1776 is opgericht. Ook dat schept meteen een band tussen twee oeroude Schiedamse bedrijven.


Zwart Nazareth is Silver Partner Sponsor van de NBC met:

Zwart Nazareth Dutch Gin
ZWART NAZARETH Dutch Gin

ZWART NAZARETH Dutch Gin (42%) is puur en vol van smaak, gedistilleerd uit natuurlijke ingrediënten. Op de toonaangevende International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2023 heeft deze gin een zilveren medaille gekregen. Deze fles wordt geleverd in een fraaie zwarte koker. Zo krijgt deze gin nog meer allure, bijvoorbeeld als geschenk of in je drankenkabinet..

De smaak van ZWART NAZARETH Dutch Gin is verrukkelijk. Naast jeneverbes is onder andere graan te proeven, afkomstig van de exact juiste hoeveelheid moutwijn die onderdeel is van deze gin. Moutwijn is een distillaat, gestookt uit granen en de basis van  jenever, de voorloper van gin. Deze gin heeft daardoor een verfijnde neus en een zacht maar gelaagd smaakprofiel. Na jeneverbes en graan volgt een hint van roos, wat zorgt voor een licht floraal, bloemig effect. De citrus, die je zowel in de neus als de smaak herkent, geeft deze gin een verfrissend karakter. En er valt nog zoveel meer te ontdekken, want de uitgekiende samenstelling van botanicals zorgt voor een schitterende, complexe smaak en een heerlijke geur. Drink onze Dutch Gin puur of gemixt met een premium tonic.

zwart_nazareth_dutch_gin_70cl.jpg