Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De Nederlandse Bartenders Club (NBC) werd als vereniging opgericht op 12 december 1949  in het ‘Torenzaaltje’ van het Amsterdamse American Hotel. De NBC is medeoprichter van de International Bartenders Association (IBA), een mondiale organisatie, waarbij 67 landen zijn aangesloten. De IBA organiseert jaarlijks de World Cocktail Competition (WCC).

De NBC is een vereniging die zich richt op het bevorderen van de bartender-industrie in Nederland. De NBC organiseert verschillende evenementen en wedstrijden voor bartenders om hun vaardigheden te verbeteren, hun creativiteit te stimuleren en te verbinden. 

De vereniging heeft als doel om de kwaliteit van de bartender-industrie in Nederland te verbeteren door middel van hun evenementen.

Wij organiseren exclusieve masterclasses voor onze leden, fun and games zoals De Bartender Olympics en de Pubquiz en houden elke eerste woensdag van de maand de 'bartender borrel'

Als bartender zou je lid kunnen worden van de NBC (Nederlandse Bartenders Club) om verschillende redenen:

  1. Professionele ontwikkeling: De NBC biedt een scala aan masterclasses en evenementen die gericht zijn op het verbeteren van de vaardigheden en kennis van bartenders. Dit kan variëren van productpresentaties tot het leren van nieuwe trends en innovaties in de bartender-industrie.

  2. Netwerkmogelijkheden: Als lid van de NBC krijg je de kans om te netwerken met andere bartenders, professionals uit de horeca-industrie en leveranciers van dranken en barapparatuur. Dit kan waardevolle kansen bieden voor samenwerkingen, het delen van best practices en het opdoen van nieuwe inzichten.

  3. Toegang tot wedstrijden en evenementen: De NBC organiseert regelmatig wedstrijden en evenementen voor bartenders. Als lid kun je deelnemen aan deze evenementen en je vaardigheden en creativiteit laten zien.

  4. Erkenning: Door lid te worden van de NBC kun je jezelf onderscheiden als een toegewijde professional in de bar-industrie. Dit kan je helpen bij het opbouwen van een sterker CV en het verkrijgen van erkenning binnen de branche.

  5. Samenwerking en ondersteuning: Als lid van de NBC krijg je toegang tot een gemeenschap van bartenders die elkaar ondersteunen en elkaar helpen bij het oplossen van problemen en uitdagingen in de branche.

Kortom, het lidmaatschap van de NBC kan een waardevolle investering zijn in je carrière als bartender, met mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, netwerken, erkenning en samenwerking.


Notule-oprichtingsvergadering-12-12-49-1-739x1024.jpeg
De notulen van de oprichtingsvergadering d.d. 12 december 1949