Stokerij Klopman

Benno_Stoker.jpg

Benno Klopman is eigenaar en distiller van Stokerij Klopman.

Sinds 2017 is de mooie grachtenstad Haarlem met een rijke traditie van bierbrouwers en apothekers een ambachtsman rijk Benno haalde zijn inspiratie uit de Kennemer Duinen met zijn natuurlijke botanicals en het water van de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

Stokerij Klopman stookt zijn vier Haarlemse Dutch Dry Gins met mooie namen als Janneman, Doornroosje, Spaanse Furie en bij de NBC bekende Duivelskral waarmee hij het afgelopen jaar ons gesponsord heeft. 

Stokerij Klopman stookt zijn Dutch Dry Gins tegenwoordig vanuit de Van Nelle Fabriek aan de Delftshavense Schie te Rotterdam.

In dit voornaamste industriële Unesco monument van Nederland heeft hij zijn laatste gin, Schiewater gemaakt en is dit jaar dan ook daarmee onze sponsor van de NBC.Schiewater.jpg

Schiewater Dutch Dry Gin

Schiewater Dutch Dry Gin is de eerste Rotterdamse gin van Stokerij Klopman en bevat twee bijzondere botanicals. De Nepalese Timut Peper die hoog in de Hymalaya groeit zorgt voor een peperige- en verassende citrus smaak plus de door de Elan Coffee gebrande koffiebonen uit de van Nelle fabriek geeft de gin tonen van donkere chocolade, pecan noten en framboos.

Meer info is te vinden op https://stokerijklopman.nl/


Etiket Schiewater.jpg