Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur. We presenteren een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden specialiseert zich in groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

Verbunt Verlinden creëert een unieke beleving van de best passende wijn voor ieder moment. Er wordt intensief samengewerkt met zowel klanten als leveranciers om zich zodoende te richten op een lange termijn samenwerking. Verbunt Verlinden onderscheidt zich als merkenleverancier en toonaangevende Nederlandse wijnimporteur.

Verbunt Wijnkopers

Joseph Antonius Verbunt was als wijnimporteur in 1844 grondlegger van Verbunt Wijnkopers. Hij kwam vanuit Bergeijk naar Tilburg om een zaak in wijn, gedistilleerd en tabak te starten. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Frans C. H. Verbunt vertegenwoordigt vanaf 1991 de 5e generatie Verbunt. Hij verkocht zijn aandelen op 8 juli 2010 aan een ander familiebedrijf: Salentein Company van Mijndert Pon.

Salentein is als bedrijf internationaal actief in verschillende sectoren: landbouw, veeteelt, productie en distributie van wijn. Het grootste deel van de Salentein producten wordt in meer dan 40 landen gedistribueerd. Gezien de historie van het bedrijf is het dan ook niet vreemd dat Salentein met name in Argentinië (waar het bedrijf gevestigd is) en Nederland sterk groeit. Salentein beschouwt Nederland als haar tweede thuismarkt naast Argentinië.

Verlinden Drink and Discover

Gérard Verlinden richtte in 1885 Wijn Verlinden op. Als zoon van de dorpsdokter in Vlijmen, kwam hij in ’s-Hertogenbosch in een pand Aan de Boerenmouw terecht dat zijn vader voor hem huurde. Vanuit dat pand verkocht Gérard vooral Duitse en Franse wijnen aan artsen, notarissen, advocaten en pastoors. De daaropvolgende generaties Verlinden bleven succesvol in de verkoop van wijn. Met de groei gingen ook verhuizingen en uitbreidingen van het assortiment gepaard. Na de eeuwwisseling besloot Jan Hein (3de generatie Verlinden) om met Wijn Verlinden een prachtig modern pand aan de A59 bij Nieuwkuijk te betrekken en kwam de organisatie in handen van zijn zoon Floris, de 4e generatie Verlinden.

De wereld verandert. De wijnmarkt verandert. Het is daarom niet meer dan logisch dat Verbunt en Verlinden haar handen ineen heeft geslagen om als één organisatie verder te gaan per 1 september 2018.

Verbunt Verlinden werkt onafhankelijk op de Nederlandse markt. Het heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als een professionele, moderne en merkgerichte organisatie met een marketinggerichte strategie. Er wordt gewerkt met moderne, digitale communicatie, logistiek en automatisering. Zodoende houdt Verbunt Verlinden rekening met razendsnelle ontwikkelingen in de maatschappij.


Verbunt Verlinden is Platinum Partner Sponsor van de NBC met:

Valdespino Quina


Delamain XO Pale & Dry


Graham's Blend SeriesLogo_Verbunt_Verlinden_2.jpg

Valdespino Quina

Valdespino Quina is nergens mee te vergelijken. Het is een nieuwe, innoverend aperitief van Valdespino. De donkere kleur doet je meteen denken aan de zwoele sensatie van Valdespino: de Pedro Ximenez. Alleen heeft Valdespino Quina veel meer te bieden. Licht bitter door het gebruik van Cinchona. Op de tong openbaart zich ook iets van gedroogd fruit zoals dadels, rozijnen en iets van nootmuskaat. De lange doch warme afdronk zorgt voor een ware explosie in je mond.

De Spaanse Sherry van Valdespino

Valdespino heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de 13e eeuw. Het begint allemaal met Don Alfonso Valdespino. Deze man was een van de 24 ridders die uit naam van Koning Alonso de stad Jerez heroverde op de Moren. Als dank hiervoor kregen alle ridders, waaronder ook Valdespino een stuk land uit de stad Jerez. In 1264 begon Don Alfonso Valdespino met het verbouwen van wijn, zonder te denken dat 750 jaar later Valdespino de nummer één producent van Sherry werd.

Valdespino Quina Sherry kopen

Deze Valdespino Quina is ontstaat door een nieuw project van Valdespino: Valdespino Aperitieven. Als jaren is Valdespino toonaangevend in haar Sherry wijnen, echter is zij na ruim 7 eeuw vakmanschap nog steeds vernieuwend. Deze oude sherry wordt gemacereerd. Dit betekent dat de oude Oloroso wijn, samen met de klassieke Pedro Xeminez van dit wijnhuis, wordt vermengd met natuurlijke ingrediënten, net zoals bij Vermouth gebeurd. Hierdoor krijg je een aperitief welke zeer aromatisch van smaak is.


Indrukken van Valdespino Quina

De oude Oloroso wijnen, welke zijn ontstaan door het unieke Solera systeem in het Sherry gebied, wordt vermengd met authentieke ingrediënten. De belangrijkste hierin is Cinchonaschors. Deze schors wordt tevens gebruikt voor de winning van kinine, wat we kennen van de tonic. Ook wordt de oude sherry gemacereerd met gedroogde grapefruit en sinaasappels uit Valencia. In combinatie met nootmuskaat en zoethout krijg je met Valdespino Quina een prachtige, smaakvol aperitief wat nergens mee te vergelijken is.

Quina.jpg
Delamain-Pale-and-Dry-50-cl.jpg

Delamain XO Pale & Dry

Pale & Dry is de jongste cognac van het in 1762 opgerichte cognachuis Delamain. De cognacs waaruit hij is samengesteld zijn alle afkomstig uit de Grande Champagne. De leeftijden variëren van 22 tot 28 jaar, met een gemiddelde van 25 jaar. De rijping vindt plaats in de oude, tamelijk vochtige kelders van het huis, nabij de Charente rivier. Na de assemblage rijpt hij nog twee jaar na om tot volledige harmonie te komen. De naam is afgeleid van de kleur (in vergelijking met even oude cognacs bleek, door de rijping op oude vaten) en de smaak (je proeft uitsluitend de natuurlijke zoetheid). In 2014 won de Pale & Dry op de Londense Ultimate Spirits Challenge met 96 punten de Chairman’s Trophy met een Extraordinary Ultimate Recommandation.

Kleur: licht amber. Neus: zacht en zeer gelaagd, florale aroma’s van o.a. chrysanten, vanille, wit druivensap en een hint van leer krijgen een mooi kruidig accent. Smaak: heel romig en rijk, met veel fruitigheid, lichte tonen van karamel, boter en cakebeslag, bloemigheid en een accent van kruiden. De lange finale is prachtig uitgebalanceerd met hints van toffee en zoethout.

Graham’s Blend Series


Graham’s Blend Series vertegenwoordigt een frisse en innovatieve kijk op port. Toonaangevend zijn Blend Nº5 White en Blend Nº12 Ruby Ports – de eerste wijnen die we speciaal hebben gemengd om te mixen.

Een eigentijdse uitstraling en een bekroond ontwerp van mode-illustrator António Soares geven de Blend-serie een opvallende en veelzijdige aanwezigheid in de cocktailscene en in de horeca, terwijl hij ook opvalt en iets spannends biedt in de detailhandel. De Blend Series markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de haven. Het helpt de uitvinding en creativiteit van zowel barmannen als consumenten aan te wakkeren, waardoor elk #PortMoment wordt versterkt, ongeacht de setting, het seizoen of de gelegenheid.


Graham’s Blend Nº 12 Ruby Port


Blend Nº12 daagt traditionele ideeën uit over wat een Ruby Port zou moeten zijn. De allereerste Graham's Ruby Port, speciaal gemaakt om te mixen. Toegankelijke blend voor mensen die nog kennis moeten maken met Port.

Frisser en aromatischer. Met 19% alcohol is dit minder dan de helft aan alcoholpercentage dan die van de meeste sterke dranken die worden gebruikt voor cocktails.

Wijnsoort: Rode Port

Druivenras: Touriga Nacional

Land: Portugal

Streek: Porto

Wijnhuis: Graham's Port

Alcohol percentage: 19


Graham's Blend N° 5 White Port


Graham's Blend Nº5 vertegenwoordigt een frisse en hypermoderne benadering van Witte Port. Het is de allereerste Witte Port die speciaal is gemaakt om te mixen. Lichter, scherper en frisser dan elke andere Witte Port op de markt.

Blend Nº5 bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze geven de blend een fruitig smaakprofiel in de mond met de perfecte balans van droogheid die voortreffelijk combineert met tonic.

Wijnsoort: Witte Port

Druivenras: Malvasia Fina, Moscatel Galego

Land: Portugal

Streek: Porto

Wijnhuis: Graham's Port

Alcohol percentage: 19

Blend_series.jpg