Verbunt Verlinden

Verbunt Wijnkopers

Joseph Antonius Verbunt was als wijnimporteur in 1844 grondlegger van Verbunt Wijnkopers. Hij kwam vanuit Bergeijk naar Tilburg om een zaak in wijn, gedistilleerd en tabak te starten. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Frans C. H. Verbunt vertegenwoordigt vanaf 1991 de 5e generatie Verbunt. Hij verkocht zijn aandelen op 8 juli 2010 aan een ander familiebedrijf: Salentein Company van Mijndert Pon.

Salentein is als bedrijf internationaal actief in verschillende sectoren: landbouw, veeteelt, productie en distributie van wijn. Het grootste deel van de Salentein producten wordt in meer dan 40 landen gedistribueerd. Gezien de historie van het bedrijf is het dan ook niet vreemd dat Salentein met name in Argentinië (waar het bedrijf gevestigd is) en Nederland sterk groeit. Salentein beschouwt Nederland als haar tweede thuismarkt naast Argentinië.

Wijn_Heuvels.jpg
druiven_Douro_Delamain.jpg

Verlinden Drink & Discover

Gérard Verlinden richtte in 1885 Wijn Verlinden op.

Als zoon van de dorpsdokter in Vlijmen, kwam hij in ’s-Hertogenbosch in een pand Aan de Boerenmouw terecht dat zijn vader voor hem huurde.

Vanuit dat pand verkocht Gérard vooral Duitse en Franse wijnen aan artsen, notarissen, advocaten en pastoors.

De daaropvolgende generaties Verlinden bleven succesvol in de verkoop van wijn. Met de groei gingen ook verhuizingen en uitbreidingen van het assortiment gepaard. Na de eeuwwisseling besloot Jan Hein Verlinden om met Wijn Verlinden te verhuizen naar een prachtig modern pand bij Nieuwkuijk en inmiddels is de organisatie in handen van zijn zoon en 4e generatie Floris Verlinden.

Verbunt Verlinden

 is Platinum Sponsor van de Nederlandse Bartenders Club met deze drie prachtige merken. Valdespino Jerez, Delamain XO & Graham's Port

Valdespino_Vaten.jpg

Valdespino

De oorsprong van de Bodega Valdespino dateert uit 1264 na Christus. Het eerste lid van de Valdespino-familie die sherrywijnen produceerde was Don Alfonso Valdespino.

Don Alfonso Valdespino was één van de 24 christelijke ridders die vochten voor koning Alonso om de stad Jerez te heroveren op de Moren.

Als beloning kregen de ridders een stuk land in Jerez. Hoewel de commerciële activiteiten al sinds 1430 worden uitgevoerd, werd het bedrijf pas in 1875 geregistreerd. Valdespino is één van de oudste producenten in Jerez en daarmee ook van Spanje. Sinds 1999 is Valdespino onderdeel van het familiebedrijf Grupo Estévez.


Bodegas Valdespino

Valdespino houdt vast aan tradities en de focus ligt op het terroir. Waar de meeste sherryproducenten geen eigen wijngaarden bezitten, heeft Valdespino 186 hectare aan eigen wijngaarden. De belangrijkste wijngaarden bevinden zich in de Pago Macharnudo waar de druiven voor de befaamde Single Vineyard sherry’s Fino Inocente en Tio Diego verbouwd worden. Dit zijn de enige twee sherrywijnen waarvan de druiven worden geoogst van slechts één wijngaard. Het Single Vineyard principe is uniek in de sherrywereld.
Het bedrijf staat er ook om bekend haar sherry’s, als enige sherryhuis, te vergisten in eikenhouten vaten waar roestvrijstaal de norm is. Voor alle sherry’s van Valdespino geldt dat men een langere lagering hanteert dan wettelijk voorgeschreven is. Het is ook zeker de enige producent die 10 ‘Criaderas’ of kweekvaten heeft, in plaats van de gebruikelijke 2 of 3 kweekvaten. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit waar het huis bekend om staat.

Huis_Valdespino.jpg

Delamain

Cognachuis Delamain is altijd trouw gebleven aan de traditie van vakmanschap. Volgens hen kan het maken van een goede cognac alleen met handwerk, met volstrekte aandacht voor elk detail en geduld. Het doel van Delamain is dan ook: trouw blijven aan zijn traditie en cognacs aanbieden van de puurste en meest oprechte expressie. Veel cognachuizen laten hun cognac gemiddeld vierenhalf jaar rijpen. Bij Delamain rijpt de cognac gemiddeld 25 jaar.

Maison Delamain

Delamain is een van de oudste en laatste familiebedrijven in Cognac. Het cognachuis werd in 1759 opgericht door James Delamain en wordt nog steeds gerund door directe familie-afstammelingen, Charles Braastad-Delamain en zijn neef Patrick Peyrelongue. Delamain heeft een aantal unieke cognacs in hun assortiment, waarvan de bekendste zijn: Pale & Dry X.O., Vesper, Le Très Vénére.

Delamain_Xo.jpg
Delamain_Vaten.jpg

Graham’s Port

Sinds de oprichting van Graham’s Port in 1820, richt dit wijnbedrijf zich op het produceren van de allerbeste kwaliteit Port! Het merk is groot geworden met het produceren van premium Port en onderscheidt zich onder andere met elegante Vintage Port en schitterende Single Harvest Tawny Portwijnen.

De Portwijnen worden al bijna 200 jaar gemaakt door twee families: Graham’s en Symington. in 1890 investeerde Graham’s in de aankoop van Quinta dos Malvedos. Dit afgelegen deel van de Dourovallei, in combinatie met de kennis en zorg van de families, levert dusdanig mooie wijnen op dat de veel bejubelde Graham’s Vintage Port wordt samengesteld uit wijnen uitsluitend afkomstig van deze Quinta.

Graham’s

Graham’s behoort tot de onbetwiste wereldtop van Port producenten. Jaar in jaar uit krijgt Graham’s de hoogste scores van internationale wijnjournalisten als Robert Parker, Jancis Robinson en James Suckling. Net als de onderscheiding van European Winery of the Year in 2007, een gevolg van de topkwaliteit die dit bijzondere Port huis nastreeft.

Vaten_Grahams.jpg
GHrahams_Heuvel.jpg