Herman Jansen

26690_schermafbeelding-2022-04-11-om-11-20-59_default.png

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen is uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken.

Mix van oer-Hollandse en internationale merken

Herman Jansen is een toonaangevende speler op het gebied van gedistilleerde dranken. Wij brengen Oer-Hollandse dranken op de markt, zoals Sonnema en Herman Jansen Jeneverspecialiteiten maar ook bekende internationale merken, zoals Glen Mansion Whisky, Savoy Club, Tribelle Triple Sec en Delaforce Port. Niet alleen de smaakbeleving van de consument verandert met de tijd, ook de manier van consumeren. Mixen en cocktails zijn erg populair. Wij spelen hier op in met verrassende mixen zoals Berenburg Cola. Op een eigentijdse manier doen wij wat wij al generaties lang doen: dranken maken die het leven veraangenamen.

Toegewijd vakmanschap en een scherpe handelsgeest

Herman Jansen staat voor dranken van een goede kwaliteit voor een goede prijs. Dit komt voort uit een combinatie van toegewijd vakmanschap in zijn/haar vakgebied, gedegen kennis, een scherpe handelsgeest en een flinke dosis Hollandse nuchterheid. Het creëren van de juiste smaak en kennis van ingrediënten en productiemethoden stelt ons in staat constant hoge kwaliteit te leveren en onze producten verder te ontwikkelen. Noem het innovatie. Wij spreken van vindingrijk. Het beperkt zich niet tot het inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt, maar gaat ook over slimmer (samen)werken en kansen benutten. Onze handelsgeest brengt ons over de hele wereld. Onze expertise en vindingrijkheid zijn al zes generaties lang de basis voor succesvolle, solide samenwerkingsverbanden met handelspartners.


Herman Jansen is Gold Partner Sponsor van de NBC met:

Herman Jansen Master Distillers Choice 


Herman Jansen Maltwine 5 Years
Herman Jansen Master Distillers Choice 

De Schiedamse molen ‘De Vrijheid’ (1785) levert de verwerkte granen die volgens de eeuwenoude traditie in traditionele distilleerketels worden gedistilleerd tot moutwijn. In de ‘Pot Still’ distillatie worden specerijen toegevoegd die zorgen voor een fris en kruidig karakter. De Master Distillers Choice is een blend van verschillende jaargangen van houten vaten, waaronder Amerikaanse eikenhouten vaten en PX Sherry-vaten. Dit zorgt voor een subtiel drankje met veel smaken om te ontdekken en een lange, aangename afdronk. 


GEUR
Zoete aanzet, rozijnen, Sherry dessert, chocolade
SMAAK
Vijgencompete, rozijn, vanille, complex, gelaagd, warme met een kleine scherpe afdronk


HJ-Master-distillers-choice-S.jpg


HJ-maltwine-5-YRS-S.jpg

Herman Jansen Maltwine 5 Years

Herman Jansen heeft een lange geschiedenis in het produceren van authentiek Schiedams moutwijndistillaat uit gemoute gerst, rogge en maïs. Na het eerste proces wordt de moutwijn gedistilleerd met een fijn assortiment specerijen. De rijping van minimaal 5 jaar in eikenhouten vaten zorgt ervoor dat deze jenever rustig heeft kunnen rijpen, wat zijn ongeëvenaarde smaak en zijn unieke aroma verleent. Proef de delicate geroosterde aroma’s van hazelnoot, karamel en zoethout, gecombineerd met een lichte frisheid van citrus aroma’s.


GEUR
Stro, eikenhout
SMAAK
Drop, licht verteerbaar, frivool
en fruitig