Catz Dry Gin

logo_incl_DRY_GIN_los.png

Catz Dry Gin

CATZ Dry Gin is in 2017 geïntroduceerd, een nieuwe gin, die een oudhollands merk weer tot leven wekt. Een Nederlandse gin, uitzonderlijk aromatisch en veelzijdig, krachtig en gebalanceerd. Een nieuwe gin die klassieke aspecten op geheel eigen wijze laat overlopen in een eigen palet van bijzondere botanicals. Een gin die de afgelopen jaren in alle rust is ontwikkeld en waarin geen concessies zijn gedaan aan de uiteindelijke kwaliteit.

Het bijzondere aan deze gin is dat deze zowel in de mix als puur optimaal tot zijn recht komt.


Nederlandse Dry Gin

De mannen achter CATZ Dry Gin zijn Sjef Molenaar, Dick Kraak en Tom Jongen die alle drie vele jaren ervaring in de drankenwereld hebben.

CATZ Dry Gin, gedistilleerd en mede ontwikkeld door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Traditie en vakmanschap staan voorop bij dit bedrijf dat als één van de weinigen het predicaat ‘World Class Distillery’ mag dragen. Al ruim 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen pot stills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.

CATZ Dry Gin is al vanaf de introductie sponsor van de NBC en daar zijn wij ontzettend trots op.

Dat het een heel bijzondere gin is bewijst wel het feit dat de afgelopen twee jaar de winnaars van de NBC Nationale Cocktail Competition Namelijk Thalys Busman ´21 en Nick Vrielink ´22 hun winnende creatie met CATZ Dry Gin hebben gemaakt.


Catz Distillers is Silver Partner Sponsor van de NBC met:

Catz Dry GinCatz Dry Gin

Alle botanicals van CATZ Dry Gin zijn afzonderlijk gedistilleerd om het beste uit elk component te kunnen halen. Er is gekozen voor een mix van klassieke botanicals, bijzonder citrusfruit en exotische pepers, waardoor een uniek eigen karakter ontstaat. Jeneverbes, koriander, engelwortel en kardemom brengen herkenbaarheid, aangevuld met paradijszaad en cayennepeper voor een heerlijk peperige afdronk.  Maar het is met name de schil van bergamot, de meest aromatische van alle citrusvruchten, die deze gin zijn karakteristieke smaak geeft. Dit is echter slechts een tipje van de sluier, want niet alle botanicals kunnen we onthullen.

Krachtige gin

Alle distillaten worden zorgvuldig geblend en gebotteld op een uitzonderlijk sterkte van 48,2% alcohol. Het samenspel van de smaken en geuren met dit hoge percentage geven een buitengewoon palet en maakt deze gin tot één van de krachtigste gins.

CATZ® Dry Gin is een ode aan de rijke historie van het distilleren in Nederland. Al ruim 400 jaar behoort ons land tot de beste distillateurs ter wereld.

Eigen smaak

Door de individuele distillatie in koperen ketels komt de smaak van elk botanical optimaal tot zijn recht. Afzonderlijk zijn alle botanicals zeer goed terug te proeven maar gezamenlijk ontstaan complexe lagen met nieuwe smaken. Daardoor is CATZ® Dry Gin toegankelijk voor de beginnende gin-drinker en tegelijk een gin vol complexiteiten voor de liefhebber.

​​​​​​​De gin

De gin is fris en lichtzoet in de neus: vanille, sinaasappel en jeneverbes met een hint van Earl Grey-thee en een licht zilt aroma van engelwortel. In de mond geeft de gin langzaam de smaken prijs: eerst tonen van bergamot, koriander en jeneverbes. Daarna volgen zoete en kruidige tonen van citrus, romige vanille en kaneel met een licht peperige finish waar kardemom subtiel in terugkomt.

De nasmaak is zeer lang, waarbij zachte tonen van zoete citrus, jeneverbes en een hint van anijs een terugblik geven op het rijke palet van CATZ® Dry Gin.

No Catz No Glory!!!!!Catz-dry-gin-70cl.png