Welkom

De Nederlandse Bartenders Club is al bijna 75 jaar de vereniging van en voor professionele bartenders. 

De Nederlandse Bartenders Club (NBC) is een vooraanstaande vereniging die zich richt op het bevorderen van vakmanschap, kennisdeling en netwerken binnen de bartendinggemeenschap in Nederland. Als lid van de International Bartender Association (IBA) brengt de NBC internationale normen en connecties naar de Nederlandse bartending scene. Hier zijn enkele van de belangrijkste activiteiten van de Nederlandse Bartenders Club:

  1. Competities en Wedstrijden: NBC organiseert regelmatig bartendercompetities en wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau, in lijn met de normen en richtlijnen van de IBA. hierbij speelt het officiële Nederlands Kampioenschap een belangrijke rol en dient als voorronde voor de World Cocktail Championship van de IBA. Deze wedstrijden bieden bartenders de kans om hun vaardigheden te tonen, creativiteit te uiten en zichzelf te meten met collega's wereldwijd.

  2. Educatieve Evenementen: De NBC faciliteert educatieve evenementen zoals workshops, masterclasses en seminars, gericht op het delen van kennis over internationale mixologiestandaarden, nieuwe trends in dranken en de nieuwste bartendingtechnieken.

  3. Netwerkbijeenkomsten: NBC creëert een platform voor bartenders om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en relaties op te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Dit gebeurt via informele bijeenkomsten, netwerkborrels en sociale evenementen die de samenhang binnen de wereldwijde bartendinggemeenschap bevorderen.

  4. Samenwerking met de Industrie: NBC werkt samen met drankmerken, horeca-instellingen en andere stakeholders in de internationale drankenindustrie, waardoor grensoverschrijdende samenwerkingen ontstaan die zowel de Nederlandse bartendinggemeenschap als de internationale industrie als geheel ten goede komen.

De activiteiten van de Nederlandse Bartenders Club, als onderdeel van de International Bartender Association, dragen bij aan de groei, professionalisering en internationale samenwerking van bartenders in Nederland en daarbuiten.

De Nederlandse Bartenders Club (NBC) werd opgericht op 12 december 1949 in het Torenzaaltje van het Amsterdamse American Hotel. 

Slechts twee jaar later op 24 februari 1951, samen met de gildes uit Denemarken, Engeland, Frankrijk, Italië, Zweden en Zwitserland werd de Internationale Bartenders Association opgericht. Een mondiale organisatie, waarbij meer dan 60 landen zijn aangesloten met meer dan 50000 bartenders wereldwijd.

Als eerbetoon aan de oprichting van de International Bartenders Association, vieren we op 24 februari World Bartender Day!


Wordt ook lid van de NBC en IBA voor maar € 40,- per jaar en profiteer van de vele voordelen.